VOED DE TOEKOMST

VOED DE TOEKOMST

Compleet plantaardig leefstijl programma voor een gezondere, duurzamere en mooiere wereld met inspirerende lezingen, praktische workshops en persoonlijke begeleiding

Compleet plantaardig leefstijl programma voor een gezondere, duurzamere en mooiere wereld met inspirerende lezingen, praktische workshops en persoonlijke begeleiding

Ben jij klaar om de wereld te creëeren waarin je wil leven en durft achter te laten voor je (klein) kinderen?

Een programma om bewust te leven en een nieuwe toekomst te creëren

Een programma om bewust te leven en een nieuwe toekomst te creëren

In acht maanden tijd geven we je middels workshops, lezingen en een informatie boek alle handvatten die nodig zijn om plantaardige eet- en leefstijlkeuzes te maken. Na afloop weet je “wat, hoe en waarom” en ben je bekend met alle plantaardige ins en outs. In deze acht maanden maken we het makkelijk en behapbaar en voelt het logisch en natuurlijk om plantaardige keuzes te maken. Wat je doet heeft betekenis, impact en je maakt het verschil. We laten zien dat plantaardig niet abnormaal is, maar de norm.

Inspirerende lezingen

Vier gerenommeerde sprekers vertellen waarom en hoe je plantaardig leeft. Je leert welke duurzame dagelijkse keuzes je nog meer kan maken en hoe je dit handig aanpakt in je sociale leven.

Praktische workshops

In vier kookworkshops leer je alle basistechnieken van vegan koken. Jij maakt straks de lekkerste ontbijtjes, lunches en diners. Je bakt en kan heerlijk zomers bbq’en of een feestje geven.

Persoonlijke begeleiding

In een kleinschalige groep van maximaal twaalf personen kan je sparren met ervaringsdeskundigen en krijg je de kans om met inspirerende mensen te spreken.

HET PROGRAMMA

HET PROGRAMMA

Compleet plantaardig leefstijlprogramma voor een gezondere duurzamere en mooiere wereld met inspirerend lezingen, praktische workshops en persoonlijke begeleiding

In dit programma gaan we tijdens acht contactmomenten de diepte in. Op deze avonden word je geïnspireerd en geactiveerd. Dit doen we met themaworkshops en lezingen van experts op hun gebied. Je gaat werken met een informatieboek en je ontvangt recepten digitaal. Aan het einde van dit programma begrijp je wat een plantaardige leefstijl inhoudt en waarom dit belangrijk is voor jou, de wereld en onze kinderen. Je kan in alle situaties door het jaar heen een lekkere, gebalanceerde vegan maaltijd maken. Ook weet je hoe je om kan gaan met niet-vegans en onbegrip. Bovenal weet je dat een plantaardige leefstijl geen beperking hoeft te zijn, maar juist een verrijking is met nieuwe ervaringen. Door deze unieke combinatie van kennis en praktijk heeft het programma een ongekende waarde en positieve impact op jouw leven en de wereld.

Dit ontvang je van ons:

 • 1. Impact lezing: Welke impact maak je door plantaardig te gaan eten op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid en gezondheid? Ook leer je waarom dit juist nu zo urgent is en welk verschil je als individu kan maken.
 • 2. Verborgen impact lezing: Je komt erachter met welke keuzes je in je dagelijks leven de meeste impact kan maken om de wereld leefbaar te houden. Wat kan je binnen jouw huishouden doen en.. hoe voorkom je ecorexia en maak je het ook nog leuk?
 • 3. Volwaardige voeding lezing: Leer hoe je als veganist een gebalanceerd voedingspatroon kan ontwikkelen voor jezelf, je gezin en als je wat extra’s nodig hebt als sporter. Ook leer je hoe je met ‘whole foods’ niet alleen eet, maar je lichaam echt voedt. Al jouw vragen en twijfels over tekorten, supplementen, vleesvervangers en eiwitbronnen worden in deze lezing beantwoord.
 • 4. Socially awkward lezing: Aan het einde van het programma ben je gemotiveerd om andere keuzes te maken. Ook weet je waarom en hoe je dat wil doen. Maar... je omgeving waarschijnlijk (nog) niet. Hoe ga je om met je gezin, familie, vrienden en wat doe je op feestjes of in een restaurant? In hoeverre vraag je ze om rekening met jouw keuzes te houden en hoe ga je om met eventueel schuldgevoel? Je zal kritische vragen en opmerkingen krijgen omdat je afwijkt van de norm. Tenminste.. nu nog. In deze lezing wordt dat open besproken door een ervaringsdeskundige die het gesprek met je aan gaat.
 • 5. Workshop bakken: Je leert zowel zoete als hartige lekkernijen te bakken. Denk aan een quiche (zonder ei dus!), koekjes, vanille sponge cake, taartdeeg. Ook leer je te werken met verschillende vegan eivervangers en agar agar.
 • 6. Workshop bbq: Natuurlijk is geen zomer compleet zonder (elektrische) bbq met fijne mensen. Vaak wordt dit gedomineerd door vlees, maar wij vinden de bbq- gerechten die je in deze workshop leert lekkerder. Je voelt je na afloop ook lichter. Je leert hele mooie groentegerechten en vleesvervangers te maken die je bijna allemaal ook in de pan of de oven kan maken als het mooie weer voorbij is.
 • 7. Werkweek workshop: Werken, sporten, hobby’s, kinderen, wassen, huishouden en oh ja ook nog boodschappen en eten. We kennen het allemaal. Soms is het gewoon veel. In deze workshop leer je snelle gerechten te bereiden. Gerechten met weinig ingrediënten die je goed kan voorbereiden en zo op tafel kan zetten. Dit worden jouw “go to” gerechten die je op elk moment kan inzetten.
 • 8. Feest workshop: De laatste workshop van het programma die vlak voor de feestmaanden gepland is. Heel november en december zet je lekkere hapjes en mooie feestgerechten op tafel.
 • Extra #1: Naast al het bovenstaande ontvang je ook 8 maanden lang elke maand een recept via de mail. Hierbij heb je de mogelijkheid om via de mail of in de zaak vragen te stellen.
 • Extra #2: In totaal ontvang je met de workshops en de e-mails meer dan zesendertig recepten.
 • Extra #3: Je ontvangt een werkboek met alle recepten en verslagen van de lezingen. Ook staan in dit boek nog tips voor je duurzame leefstijl op het gebied van kleding, voeding, reizen en huishouden. Hierin vind je ook must read boeken, must see docu's, must hear podcasts en must follow socialmedia-accounts.
 • Extra #4: Last but not least creëeren we met dit programma een gecommitteerde community waarin we bij elkaar terecht kunnen voor inspiratie, met vragen en tips.

"Laten we samen een toekomst creëren waar we trots op kunnen zijn én een die we achter durven te laten aan de volgende generaties."

"Laten we samen een toekomst creëren waar we trots op kunnen zijn én een die we achter durven te laten aan de volgende generaties."

Als eigenaar van Sync Ok, duurzaam bakery café, sta ik 7 dagen per week in de zaak. Elke dag zie ik hoeveel mensen openstaan voor wat we doen op het gebied van duurzaamheid. Ik zie mensen die ook graag een verschil willen maken, meer bewuste keuzes willen maken. Ik zie ook dat het merendeel van die mensen moeite heeft met uitvogelen wat ze dan kunnen doen en ook hoe ze dat dan kunnen doen.

Ik ben Lieke, 29 jaar en veteraan. Ik ben twee keer uitgezonden geweest naar Mali als officier bij de Koninklijke Landmacht. Door de samenwerking en contacten met de lokale bevolking heb ik ervaren hoe anders hun leefwereld is dan de onze. Ik wilde graag iets betekenen in deze wereld, iets goeds doen en de wereld een beetje mooier maken. Gaandeweg kwam ik erachter dat dit voor mij niet lag in mijn werk als militair. Na een uitgebreide zoektocht in mezelf realiseerde ik me dat ik dit via eten wil doen. De wereld mooier maken met eten. Hoe tof is dat?! Voor mij werkt dat. Eten is echt de sleutel tot mijn hart en motivatie. Iedereen eet. Het is noodzakelijk, maar ook sociaal. Het voedt ons, verbindt ons, maar kan met de juiste keuzes ook duurzaam zijn en daarmee de wereld mooier maken. Vanuit deze drive heb ik Sync Ok opgezet en draai dat inmiddels met een fijn team.

Bij Sync Ok inspireren we mensen om bewust na te denken over waar ze mee bezig zijn en verleiden ze om andere keuzes te maken. Zo schenken we standaard havermelk en rekenen extra voor koemelk. We zijn wifi-, laptop- en telefoon vrij. We hebben alleen plantaardig eten op de menukaart en in de vitrine. Met deze kleine stapjes zien we dat we zaadjes planten bij mensen en dat we hele mooie gesprekken krijgen over onderwerpen die er toe doen. Klimaatverandering, duurzaamheid, plantaardig eten, sociaal contact, voor jezelf zorgen. We zien hierdoor ook hoeveel mensen zoekende zijn en daar willen we bij helpen. In de drukte van de dag is er niet altijd genoeg tijd om ter plekke de diepte in te gaan. Daarom heb ik dit programma ontwikkeld en wauw wat staat dit als een huis. Ik word hier heel blij van en ik denk jij ook.

DE SPREKERS

DE SPREKERS

Bekijk hieronder onze inspirerende sprekers

Esther Ouwehand

Sinds 2006 kamerlid namens Partij van de Dieren en sinds 2018 fractie voorzitter van de PvdD. Ze zet niet het eigenbelang van de mens centraal, maar de gezondheid van de aarde. Deze ervaren politica is zelf veganist en steunt activistische initiatienatieven zoals urgenda. Ze neemt een duidelijk standpunt in als het gaat om natuur, milieu, dieren en mensen. In deze lezing zal vertellen wat dit standpunt is, waar we staan als mens en tegen welke dreiging we aan kijken. Natuurlijk geeft ze ook een inzicht in wat we daar zelf dan aan kunnen doen.


Manon van Leeuwen

Is van huis uit manager in de zorg, maar richt zich steeds meer op het uitdragen van haar streven naar een eco positieve leefstijl. In de zorg is ze dan ook ambassadeur van green deal zorg, een initiatief om verduurzaming in de zorg te versnellen. Daarnaast is ze oprichter van de Zustainabox, een periodieke box met duurzame huis, tuin en keuken producten. Verder is ze trainer van de verborgen impact. Een boek en inmiddels platform dat mensen informeert over de impact die onze daden hebben die we niet zien. Kortom, Manon is een bezige eco-bij. Al haar tips om hip, groen en eco-sexy door het leven te gaan deelt ze op haar blog manonloveslife. Deze unieke combinatie van duurzame initiatieven maken van haar een hele interessante spreker!Saraï Pannekoek

Is van huis uit (sport)diëtist en heeft zich door de jaren heen steeds meer toegelegd op voeding die niet alleen gezond is voor ons, maar ook voor de planeet. Ze is (sport)diëtist geweest bij topsport amsterdam en is mede-oprichter van de sustainable athlete. Ook zit ze in het bestuur van de Green Food Foundation. Vanuit haar eigen bedrijf nourshmentis geeft ze het liefdevol voeden programma en masterclasses in o.a. hoe je plantaardig eet in je gezin met kinderen. Ze is verkozen tot gamechanger in de womens health fitlijst en stond in de duurzame top 100 van de Trouw. Zij kan jou als geen ander op weg helpen met een duurzaam plantaardig voedingspatroon.
Merel Wildschut

Oprichter van een van de eerste vegan blogs in Nederland: de groene meisjes. Ze startte deze blog al in 2011. Het begon als blog over vegan eten en duurzamer leven, maar is uitgegroeid tot een platform voor een bewuste lifestyle. Merel neemt mensen op een positieve manier mee in veranderingen door over persoonlijke dingen te spreken. Dit doet ze vanuit haar ervaring met duurzaamheid en bewust leven. Als een van de early adapters in de vegan life style weet ze als geen ander hoe je met vooroordelen, kritische vragen en sociale activiteiten moet omgaan als je afwijkt van de norm. In deze lezing neemt ze je hier op een inspirerende, enthousiaste en open manier in mee.
VOED DE TOEKOMST

Compleet plantaardig leefstijl programma voor een gezondere, duurzamere en mooie wereld met inspirerende lezingen, praktische workshops en persoonlijke begeleiding.

 • Kennis: 4 lezingen
 • Kunde: 4 workshops
 • Inspiratie: gedurende 8 maanden recepten
 • Informatie: Boek met extra tips en inzichten
 • Community: Groep met gelijkgestemden
 • Kennis: 4 lezingen
 • Kunde: 4 workshops
 • Inspiratie: gedurende 8 maanden recepten
 • Informatie: Boek met extra tips en inzichten
 • Community: Groep met gelijkgestemden

Van €560,-

Nu voor €425,-

Inclusief 21% BTW

Voor jouw veiligheid worden alle aankopen verwerkt op een beveiligde server.

DE VRAGEN

DE VRAGEN

Hieronder ontvang je de antwoorden op de meest gestelde vragen, als je na deze antwoorden alsnog behoefte hebt om even te bellen of the mailen doe dat dan gerust (info@sync-ok.nl). Ik ga graag met je in gesprek.

Is 12 personen niet veel voor een workshop?
Goede vraag! Ja dat vinden wij ook. Daarom zijn er voor elke workshop twee data geprikt. Zo zijn er per workshop 6-8 deelnemers en heb je alle ruimte om zelf te koken, vragen te stellen en persoonlijke begeleiding te krijgen.
Wat zijn de data?
9 April - impact lezing
16 + 23 april - workshop bakken 
14 mei - verborgen impact lezing 
18 +25 juni - workshop BBQ
4 sept - lezing voedingsleer
17 + 24 sept - werkweek workshop 
8 okt - socially awkward lezing
19 + 25 nov - feest workshop
Wat als ik op een datum niet kan?
Voor de workshops zijn er 2 data per workshop dus we hopen dat je je op 1 van beide dagen vrij kan maken om mee te doen. Indien je echt niet bij een lezing kan zijn dan gaan we ons best doen om die op te nemen en met je te delen. Maar geloof me, je wil erbij zijn en de sfeer proeven.
Kan ik ook alleen 1 lezing volgen?
Dat kan zeker! Per lezing zijn er 40 plekken beschikbaar. De eerste 12 worden door de deelnemers aan het programma gevuld, maar daarna worden de plekken op gesteld. Kaartjes hiervoor komen apart in de verkoop voor €20,- . Hetzelfde geldt voor de workshops. Per workshop zijn er 2 data en per datum 8 plekken. In totaal dus 16 plekken waarvan er 12 voor de deelnemers aan dit programma zijn. Dan zijn er nog 4 open plekken over. Wees er dus snel bij als de workshop van jouw keuze online komt. De workshops kosten los €95,00.
Ik moet uit mijn werk komen. Wat zijn de tijden waarop de avonden beginnen?
De lezingen beginnen om 19:00 uur met een inloop vanaf 18:30. Je kan tussen 18:30 en 18:45 een maaltijdsoep krijgen voor €5,- als je dit bij de aankoop van je kaartje aangeeft. Zo kan je meteen door uit je werk en hoef je je geen zorgen te maken over eten.
De workshops beginnen om 18:00 uur. We starten dan standaard met een maaltijdsoep zodat we rustig kunnen koken zonder dat mensen ‘hangry’ worden. Tijdens de soep kunnen we meteen kennismaken en uitleggen hoe de avond gaat verlopen. De workshop zelf begint tussen 18:30 en 18:45 dus dan kan je ook aansluiten. Je kan je kop soep dan tussendoor eten en mist alleen de uitleg. Natuurlijk vinden we het wel fijn als iedereen er op tijd is, maar we willen niet dat de tijd een reden is om niet mee te doen.

Is jouw vraag hier nog niet beantwoord bel of mail ons gerust, we zijn je graag van dienst.

 © 2020 Sync Ok - Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - Algemene voorwaarden

KVK 69178666 - Contact: 0570442748 - E-mail: info@sync-ok.nl - Broederenstraat 29, Deventer